Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Srpen 2024: Akce na Rožmitálsku

Rožmitálsko, malebná oblast obklopená krásnou přírodou Brd, se pyšní bohatou historií a tradicemi. Město Rožmitál pod Třemšínem, které je často nazýváno branou do Brd, nabízí celoročně mnoho kulturních a společenských akcí, které lákají návštěvníky z širokého okolí. Pokud plánujete navštívit tuto oblast, ideálním místem k ubytování je Penzion Panský dům, který se nachází v blízkém okolí a nabízí komfortní ubytování v příjemném prostředí s přátelskou atmosférou. Penzion je skvělou základnou pro všechny, kdo chtějí objevovat krásy regionu, zúčastnit se místních akcí a současně si užít klidné zázemí po dni plném zážitků.

Letní období na Rožmitálsku je plné zajímavých událostí, ať už se jedná o interaktivní výstavu „Svět kostiček“ v Podbrdském muzeu nebo tradiční Rožmitálský Rockfest. Nezapomeňte se zastavit na vernisážích, vojenských srazech či divadelních představeních, které nabízejí nevšední zážitky pro celou rodinu.

Akce na Rožmitálsku

14.6. – 15.9. Letní interaktivní výstava „Svět kostiček“

Podbrdské muzeum nabízí všem návštěvníkům letní interaktivní výstavu „Svět kostiček“ inspirovanou světoznámou stavebnicí Lego. Co vše na Vás čeká? Velká herna, ve které si můžete tvořit vlastní Lego modely a další aktivity! K vidění jsou například modely místních památek, na kterých se podíleli zájemci z okolí.

  • Místo konání: Podbrdské muzeum
  • Čas konání: dle otvírací doby
    • ÚT, STŘ, ČT, PÁ, SO, NE: od 09:00 – 12:00, 13:00 – 17:00 hod
  • Vstupné: 70 Kč/osoba, 210 Kč/rodinné vstupné

3.8. Vernisáž dvou výstav

Přijďte se na rožmitálský zámek podívat na vernisáž dvou výtvarných výstav! V prvním patře je k vidění výstava Odvrácená rovina od Martina Chmátala, jenž prostřednictvím kombinací papírových a kartonových útržků vytváří zajímavé vrstvené reliéfy a koláže. Druhé patro vám nabídne výstavu s názvem Hypotéza pravděpodobnosti od Aleše Procházky, která je soustředěna na abstraktní obrazy. Výstavy potrvají až do 5. října.

  • Místo konání: Rožmitálský zámek
  • Čas konání: soboty, či po domluvě na info@rozmitalskyzamek.cz

9. – 10.8. Desáté letní vyvedení

Klub vojenské a historické techniky Západní pobřeží zve na sraz vojenské a historické techniky. Již desátý ročník letního vyvedení se bude konat v areálu bývalých vojenských kasáren v Rožmitále pod Třemšínem. Zajištěno je dobré občerstvení a v pátek zahraje kapela MP4fun. V sobotu se bude konat orientační závod a je připraven bohatý doprovodný program. Více informací na webových stránkách www.zapadnipobrezi.websnadno.cz

  • Místo konání: Areál bývalých vojenských kasáren

10.8. Multižánrové odpoledne s Jakubem Janou Rybou pro celou rodinu

Sedmý ročník festivalu Jakuba Jana Ryby s sebou přináší mnoho událostí a jednou z nich je právě multižánrové odpoledne s Jakubem Janem Rybou. Na Rožmitálském zámku je připraven bohatý program, který od 14:00 hod začne Divadlem loutek Jana Kindla a Pohádkou o zlaté rybce. Od 17:00 hod vystoupí Divadlo světelných loutek s hudebním doprovodem Ireny a Vojtěcha Havlových s pohádkou Sen v Sargasovém moři. V rámci akce se můžete od 15:00 do 17:00 hod zúčastnit komentované prohlídky zámku. Vstupné je možné zakoupit na goout.cz či na místě a slouží jako příspěvek na revitalizaci zámku.

  • Místo konání: Nádvoří Rožmitálského zámku
  • Čas konání: od 14:00 hod
  • Vstupné: na goout.cz či na místě

10.8. Jeleni v áleji se válejí

Již jubilejní desátý ročník Jelenů se uskuteční ve Starém Rožmitále před Cvokařským muzeem.

  • Místo konání: Starý Rožmitál
  • Čas konání: od 10:00 do 18:00 hod

11.8. Tradiční pouť na Třemšín

Římskokatolická farnost ve Starém Rožmitále pořádá tradiční pouť na Třemšín od 10:30 hod. Uskuteční se zde mše svatá slavená ke svátku Proměnění Krista a dostupné bude i pohoštění. Hostem události bude Radek Rejšek, hudebník, kampanolog, organolog, hudební skladatel, režisér a redaktor.

  • Místo konání: Vrch Třemšín
  • Čas konání: od 10:30 hod

23.-24.8. Rožmitálský Rockfest

Na parkovišti u Podzámeckého rybníku se i letos uskuteční Rožmitálský Rockfest. Vystoupí například kapely De Bill Heads, Cocotte Minute, Seven, E!E, Kabát revival Plzeň, Zvláštní škola nebo Wilde Tides.

  • Místo konání: Parkoviště u Podzámeckého rybníka
  • Vstupné: evstupenka.cz

7.-8.9. Memoriál Jiřího Šlehofera

Rybářské závody se uskuteční na Sadoňském rybníce. V sobotu proběhnou závody pro dospělé a v neděli je vystřídají děti. Víc informací o vstupném na www.rybarirozmital.cz

  • Místo konání: Sadoňský rybník
  • Vstupné: 300 Kč 

7.9. Divadelní sobota na zámku

Od 10:00 hod bude pro děti na zámku v Rožmitále připraveno loutkové divadlo Zlatohlávka a pro dospělé je od 19:00 hod připravena komedie Komediant a král, kterou uvede Divadlo Merlot.

  • Čas konání: od 10:00 hod
  • Místo konání: Rožmitálský zámek

Akce v okolí

10.8. Oslavy 135 let SDH a 6. sjezd rodáků a přátel obce

Zahájení proběhne v 9:30 hod výroční schůzí hasičů a následovat bude přivítání rodáků
a ostatních účastníků před Hasičským klubem. V poledne přijde na řadu slavnostní průvod obcí. Od 3:00 do 17:00 hod je připraven koncert Rožmitálské Venkovanky, a od 19:00 hod začne hrát Toulavá kapela. Je připraven bohatý doprovodný program, kuchařské umění v prostředí polní kuchyně, výstava dobových fotografií, ale i výstavu hasičské, zemědělské, veteránské a závodní techniky.

  • Místo konání: Pňovice, hasičský klub
  • Čas konání: od 09:30 hod

3.8. Oslavy 90. výročí založení TJ Sparta

Oslavy 90. výroční založení TJ Sparta započnou ve 13:00 hod slavnostní schůzí s předáním ocenění za dlouholetou činnost. Ve 14:00 hod dojde k přestřižení párky na nově vybudované umělce. Následně se bude konat zápas dětí od 4 do let mezi Věšínem a Rožmitálem pod Třemšínem. V 17:00 hod začne zápas Věšín vs. Jeneč B a od 20:00 hod bude připravená taneční zábava s tombolou. Dopoledne budou na hřišti pro děti připravené atrakce v podobě skákacího hradu a dalších pouťových atrakcí. V tělocvičně bude k vidění výstava na téma historie TJ Sparta Věšín.

  • Místo konání: hřiště ve Věšíně
  • Čas konání: od 13:00 hod